×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nanuky z pečených jahod
30 minut , Dezert , Nízká náročnost , Zmrzlina , Mražení a zachlazování ,

Nanuky z pečených jahod

Co budu potřebovat

500 g jahod, rozpůlených
2–3 lžíce balzamikového octa – nemusí být
125 ml javorového sirupu nebo medu
250ml konzerva kokosového mléka nebo smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu nebo cukru
špetka soli

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Jahody narovnejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte je balzamikovým octem. Pečte 20 minut doměkka. Nechte trochu vychladnout na plechu, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Jahody a polovinu javorového sirupu dejte do mixéru a několika pulsy promixujte, aby zůstaly malé kousky jahod. V jiné misce smíchejte kokosové mléko se zbytkem javorového sirupu, vanilkovým extraktem a solí, doslaďte vanilkovým cukrem. Krém přilijte do mixéru k jahodám, promixujte a směs rozdělte do formiček na nanuky. Zamrazte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj