×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nadívaná kuřecí křidélka s česnekovou omáčkou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Nadívaná kuřecí křidélka s česnekovou omáčkou

Co budu potřebovat

vykostěná kuřecí křídla Nyní v akci
odřezky kuřecího masa Nyní v akci
česnek
cibule
kuřecí vývar
smetana
bílek
rajčata Nyní v akci
máslo
olivový olej Nyní v akci
sůl, pepř
petrželka

Jak na to?

Dva stroužky česneku a půlku cibule nakrájíme najemno a orestujeme na másle dozlatova. Zalijeme kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a omáčku necháme chvilku redukovat.

Odřezky, které zbyly po vykostění kuřat, nameleme na jemnou fáš, do které přidáme bílek, sůl, pepř, kapku smetany a promícháme. Vzniklou fáší naplníme kuřecí křidýlka. Křídla přendáme do pekáče vymazaného máslem a zapékáme v troubě na 180 °C cca 10 minut. Mezitím doděláme česnekovou omáčku – přilijeme ještě kapku smetany a dochutíme podle vlastní chutě solí a pepřem.

Rajčata, která jsme spařili a oloupali, nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s nasekanou petrželkou a kapkou olivového oleje.

Upečená křidýlka servírujeme s česnekovou omáčkou a rajčatovým salátkem. Ozdobíme lístkem petrželky.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj