×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou
60 minut , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Co budu potřebovat

50 g másla, změklého
malá hrst hladkolisté petrželky a malá
hrst estragonu, listy nasekané
1 malý stroužek česneku, rozmělněný
jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
2 králičí stehna
10 plátků pancetty
vařené brambory k podávání Nyní v akci
Na hořčičnou omáčku:
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
citronová šťáva a sůl podle chuti

Jak na to?

1. Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte – malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. Do vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. (Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin.)
2. Troubu předehřejte na 220 °C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30–45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.
3. Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnout. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařeným bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj