×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Muffiny z těstovin a sýra
45 minut , Střední náročnost , Pečení ,

Muffiny z těstovin a sýra

Co budu potřebovat

100 g slaných krekrů
300 g strouhaného čedaru nebo goudy
4 lžíce rozpuštěného másla + na formu
300 g těstovin (kolínka, vrtule…) Nyní v akci
300 g čerstvého krémového sýra Nyní v akci
s bylinkami
2 vejce
125 ml mléka Nyní v akci
75 g zakysané smetany
sůl
200 g plátků kvalitní slaniny, nakrájené Nyní v akci
nadrobno
svazek pažitky, nasekaný

Jak na to?

Krekry v mixéru rozdrťte na strouhanku nebo je dejte do pevnějšího plastového sáčku a rozbijte válečkem. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na muffiny vymažte máslem. V míse smíchejte drť z krekrů s polovinou nastrouhaného čedaru a rozpuštěným máslem – směs by měla připomínat vlhký písek. Směsí naplňte důlky v muffinové formě a dobře prsty upěchujte. Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte těstoviny al dente. Sceďte je a vložte do velké mísy. Ihned vmíchejte bylinkový sýr, většinu zbývajícího čedaru a důkladně promíchejte. V jiné misce prošlehejte vejce, mléko a zakysanou smetanu. Osolte. Směsí přelijte těstoviny, přidejte slaninu, pažitku (trochu si nechte na ozdobu) a promíchejte. Lžící naplňte důlky na muffiny těstovinovou směsí. Posypte zbylým čedarem a pažitkou a zapečte asi 15 minut dozlatova. Nechte chvilku zchladnout ve formě, pak vidličkou nebo nožem uvolněte okraje, muffiny vyjměte a podávejte.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 44,90
    sleva: −33 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 22,90
    sleva: −21 %
  • současná cena: 22,90 cena před slevou: 26,90
    sleva: −14 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj