×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mrkvový salát s praženými ořechy
15 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Východoevropská , Saláty , Pečení ,

Mrkvový salát s praženými ořechy

Co budu potřebovat

2 hrsti pistáciových oříšků
sůl
pepř
680 g mrkve
2 hrsti rozinek
3 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
1⁄2 lžičky mletého kmínu
1⁄2 lžičky mleté papriky
1⁄4 lžičky mleté skořice
pepř
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2–3 hrsti čerstvého koriandru

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Pistáciové oříšky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte je na 8 až 10 minut péct do trouby.

3) Vyjměte, nechte zchladnout a nahrubo nasekejte.

4) Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji. Pak do ní na 5 až 7 minut vhoďte mrkev a nechte ji vařit.

5) Na poslední minutu přisypte rozinky, a potom společně sceďte a propláchněte studenou vodou.

6) V misce našlehejte citronovou šťávu, česnek, kmín, papriku, skořici a špetku pepře a soli. Nakonec přidejte olej a důkladně ho zašlehejte.

7) Dresink smíchejte s mrkví a rozinkami a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Tento mrkvičkový salátek můžete podávat jako předkrm při slavnostním obědě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj