×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mrkvový dort s bílým krémem
120 minut a více , Střední náročnost , Pečení ,

Mrkvový dort s bílým krémem

Co budu potřebovat

5 vajec, bílky a žloutky zvlášť Nyní v akci
1 sáček vanilkového cukru
100 g krupicového cukru
špetka soli
100 g třtinového cukru Nyní v akci
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
200 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
300 ml oleje Nyní v akci
500 g mrkve, nastrouhané najemno
150 g vlašských ořechů, jemně mletých
100 g mletého kokosu
máslo a mouka na vymazání formy Nyní v akci
Na krém
400 ml mléka Nyní v akci
sáčku kokosového pudinkového
prášku
200 g bílé čokolády, nalámané
350 g másla Nyní v akci
100 g moučkového cukru

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků, vanilkového a krupicového cukru a soli vyšlehejte sníh. Žloutky s třtinovým cukrem vyšlehejte do pěny, pak přidejte citronovou šťávu a kůru a dobře promíchejte. Sníh i žloutkovou pěnu pak opatrně smíchejte ve větší míse. Postupně vmíchávejte mouku prosetou s jedlou sodou a kypřicím práškem, pak ostatní přísady. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy o průměru 22 cm a v předehřáté troubě pečte 45 minut. Vyndejte z trouby, korpus propíchejte špejlí a nechte 5 minut odstát, pak ho vyklopte z formy a nechte hodinu chladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hladký hustý pudink. Až začne houstnout, přidejte nalámanou bílou čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit a pudink tuhnout. Odstavte a nechte chladnout, občas zamíchejte, aby se nevytvořil škraloup a zůstal hebký. Mezitím utřete máslo s cukrem. Až pudink zchladne na pokojovou teplotu, zašlehejte ho po částech do utřeného másla.
Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly, potřete je polovinou krému. Přiklopte a namažte boky i vrch dortu zbylým krémem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj