×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mrkvový dort
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Mrkvový dort

Co budu potřebovat

175 g světlého třtinového cukru Nyní v akci
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve
100 g rozinek
1 velký pomeranč, kůra Nyní v akci
175 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
Na polevu
175 g moučkového cukru
1–2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj