×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mrkvový dort
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Mrkvový dort

Co budu potřebovat

400 g tmavého třtinového cukru
380 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
špetka soli
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
2 větší hrsti vlašských ořechů
240 ml slunečnicového oleje
3 vejce
180 ml zakysané smetany
1 lžička jemně nasekané pomerančové kůry
600 g mrkve, oloupané, nastrouhané máslo a mouka na formu
Na polevu a ozdobu:
75 g másla
375 g smetanového sýru Philadelphia Nyní v akci
155 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu marcipán, oranžový a zelený na tvorbu mrkviček

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cukr, mouku a kypřicí prášek nasypte do velké mísy, přidejte sůl, skořici, muškátový oříšek a nasekané ořechy a dobře promíchejte. Do jiné mísy vlijte olej, vyklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu a kůru a vše našlehejte vidličkou. Poté tekutou směs postupně vmíchejte k sypké a dobře promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev.
2. Těsto přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Pečte 1 hodinu a 40 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
3. Mezitím udělejte polevu: máslo, smetanový sýr, moučkový cukr a vanilkový extrakt šlehejte 2–3 minuty dohladka. Zhruba třemi čtvrtinami polevy přetřete zchladlý dort včetně boků. Zbytek polevy dejte do cukrářského sáčku a na vršku dortu udělejte 12 bochánků. Na ně položte marcipánové mrkvičky. Udělejte je podle obrázku. V chladničce dort vydrží až 5 dnů.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 7,90 cena před slevou: 12,50
    sleva: −36 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 22,90
    sleva: −21 %
  • současná cena: 22,90 cena před slevou: 26,90
    sleva: −14 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj