×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mrkvové muffiny s medovou polevou
40 minut , Nízká náročnost ,

Mrkvové muffiny s medovou polevou

Co budu potřebovat

250 g čerstvých datlí, vypeckovaných a nasekaných
125 ml vařící vody Nyní v akci
375 g hladké mouky
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva Nyní v akci
110 g krupicového cukru
20 g kokosu, strouhaného Nyní v akci
2 lžičky perníkového koření Nyní v akci
½ lžičky sušeného zázvoru
2 vejce, prošlehané
½ lžičky vanilkového extraktu
125 ml mléka Nyní v akci
125 ml extra panenského olivového oleje Nyní v akci
300 g mrkve, oloupané a nastrouhané najemno
250 g krémového sýru, pokojové teploty Nyní v akci
2 lžíce krupicového cukru
NA MEDOVOU POLEVU
175 g medu, tekutého
1 lžíce vody Nyní v akci
½ lžičky perníkového koření Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Datle zalijte vařící vodou a nechte ji vsáknout. Mouku, prášek do pečiva, cukr, kokos a koření smíchejte v míse. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev a datle a zlehka promíchejte. Polovinu těsta rozdělte do tukem vymazaných muffinových formiček, naplňte je do poloviny. Sýr prošlehejte s cukrem a přidejte do formiček, navrch dejte zbylé těsto. Pečte 20 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto hotové tak, že do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji čistou. Zatímco se muffiny pečou, připravte si medovou polevu. V rendlíku svařte do zhoustutí med s vodou, trvá to asi 3 minuty. Přidejte koření, promíchejte a před podáváním přelijte muffiny teplou omáčkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj