×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mrkvová polévka se žirafou
45 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Mrkvová polévka se žirafou

Co budu potřebovat

1 velká cibule, nasekaná
1 lžíce másla Nyní v akci
6 velkých mrkví, oloupaných a nakrájených na kolečka
sůl
300 ml 12% smetany
4 krajíce toustového chleba
trochu pažitky

Jak na to?

1. Cibuli jemně opečte na másle, aby změkla a zesklovatěla. Přidejte mrkev, zlehka ji osmažte, aby pustila aroma, zalijte ji 300 ml vody a vařte asi dvacet minut, až mrkev úplně změkne. Nechte chvíli zchladnout, osolte podle chuti a vše rozmixujte dohladka.
2. Vraťte polévku do hrnce, vmíchejte do ní většinu smetany a nakonec ji ještě ohřejte – ale už nevařte.
3. Na talířích polévku dozdobte: opečeným chlebem vykrájeným formičkami, pažitkou a zbylou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj