×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mramorová bábovka
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Mramorová bábovka

Co budu potřebovat

180 g másla + na vymazání formy Nyní v akci
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
300 g krupicového cukru Nyní v akci
250 ml vlažné smetany na šlehání Nyní v akci
1 sáček vanilkového cukru
450 g polohrubé mouky + trocha
na vysypání formy
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa Nyní v akci
moučkový cukr na ozdobení

Jak na to?

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
Troubu předehřejte na 180°C. Do větší mísy dejte žloutky a utřete je dohladka s cukrem. Po kouskách přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. Dobře promíchejte. V další míse ušlehejte dotuha bílky s vanilkovým cukrem. Promíchejte a prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Nakonec jemně vmíchejte sníh.
Polovinu těsta vlijte do formy, do druhé poloviny vmíchejte kakao a těsto prostředkem kruhu vlijte do formy. Vařečkou nebo lžící zanořte od středu ke kraji tmavé těsto do světlého, aby se vytvořila známá bábovková tmavá podkova. Pečte asi hodinu, až bude špejle, zapíchnutá do pečené bábovky čistá. Pečenou bábovku vyndejte z trouby, chvíli nechte chladnout ve formě, teprve pak ji vyklopte a nechte dochladnout. Před podáváním ji pocukrujte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj