×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mozzarela s mátou a citronovým dresinkem
20 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Italská , Saláty , Něco lehkého , Pečení ,

Mozzarela s mátou a citronovým dresinkem

Co budu potřebovat

1 palice česneku
½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
500 g mozzarelly Nyní v akci
1 svazek čerstvé máty
2 lžíce čerstvých oreganových lístků
1 lžíce citronové kůry
120 g salámu Nyní v akci
čerstvý rustikální chleba k podávání Nyní v akci
Na citronovomedový dresink:
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C, obě půlky česneku zastříkněte olejem a řeznou stranou dolů je pečte 10 minut, aby stroužky změkly. Upečené je dejte stranou.

2) Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce.

3) Mozzarellu natrhejte na servírovací talíř, ozdobte ji mátou, oreganem a citronovou kůrou, zalijte dresinkem a podávejte s chlebem, pečeným česnekem a kolečky salámu.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také klasický italský recept caprese.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj