×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mořské ryby na čabajce
30 minut , Střední náročnost , Východoevropská , Pro gurmány ,

Mořské ryby na čabajce

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje + extra k servírování Nyní v akci
100 g pikantní čabajky AExc, pokrájené na kolečka
500 g brambor, pokrájených na plátky Nyní v akci
2 lžičky sušeného tymiánu
6 lžic suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
2 vetší hrsti cherry rajčat AQ, přepůlených Nyní v akci
4 filety z mořských ryb AQ
40 g bazalky AQ

Jak na to?

Rozpalte velký hrnec s poklicí, dejte do něj olej a kolečka čabajky. Smažte asi dvě minuty, aby se klobása rozvoněla. Přidejte brambory a lžičku sušeného tymiánu. Vmíchejte bílé víno, přiklopte a nechte deset až patnáct minut vařit, aby brambory pěkně změkly. Podle potřeby dolévejte vývar. Promíchejte, aby se vše krásně spojilo, a podle chuti osolte a opepřete. Poté dejte do hrnce i cherry rajčata a polovinu bazalky, navrch položte rybí filety osolené z obou stran, posypejte lžičkou tymiánu, přiklopte a vařte dalších pět minut. Servírujte se zbylou bazalkou, pokapané olivovým olejem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj