×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Moravský vrabec se špenátem
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Moravský vrabec se špenátem

Co budu potřebovat

1 kg libovějšího vepřového boku
sůl a pepř
kmín
4–6 stroužků česneku, drcených
3 cibule, nakrájené na kostičky
bramborové knedlíky k podávání
NA ŠPENÁT
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
600 g listového špenátu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na stejně velké kousky. Osolte, opepřete, promíchejte s kmínem, česnekem a cibulí. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte přiklopené hodinu v troubě. Občas promíchejte. Pak odklopte, podle potřeby dolijte vodou a dopečte dozlatova.
Mezitím připravte špenát. Na másle opečte cibuli, přidejte česnek a vhoďte špenát. Nechte ho zavadnout. Podávejte k masu s výpekem s bramborovým knedlíkem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj