×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Moravský vrabec se špenátem
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Moravský vrabec se špenátem

Co budu potřebovat

600–700 g vepřového boku s kostí AQ Nyní v akci
sůl, kmín
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
10 stroužků česneku, na plátky
250 ml světlého piva Nyní v akci
100–300 ml hovězího vývaru k podlévání bramborové knedlíky k podávání
Na špenát
500 g mraženého špenátu
1–2 lžíce sádla
1 cibule, nasekaná najemno
sůl, pepř
5 stroužků česneku

Jak na to?

Gurmánský zážitek zprostředkují pouze čerstvé suroviny
1. Maso odkrojte od kostí a nakrájejte na kostky velikosti sousta, osolte, okmínujte, dejte do pekáčku a promíchejte s plátky cibule a česneku. Podlijte pivem a zhruba 100 ml vývaru. Poté dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte minimálně hodinu doměkka a zlatohněda. Během pečení podlévejte výpekem, případně dalším vývarem.
2. Před koncem pečení udělejte špenát: spařte ho nejprve horkou vodou a po pár minutách vyždímejte. Na sádle zpěňte cibulku, přidejte špenát, osolte, opepřete a pět minut duste pod pokličkou. Nakonec vmíchejte propasírovaný česnek a dosolte.
3. Hotové maso vyndejte z trouby a nechte chvíli stát. Na každý talíř dejte pár kousků masa, špenát a knedlíky, vše přelijte výpekem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj