×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mini větrníky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Mini větrníky

Co budu potřebovat

Na odpalované těsto
250 ml vody Nyní v akci
100 ml oleje Nyní v akci
špetka soli
200 g hladké mouky
4 vejce
Na náplň
500 ml smetany ke šlehání
kůra z 1 pomeranče Nyní v akci
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Začněte odpalovaným těstem. V hluboké pánvi nebo v kastrolu smíchejte vodu s olejem a se špetkou soli. Postavte na plotýnku a přiveďte směs k varu. Jakmile voda s olejem začne probublávat, postupně přisypte mouku. Mírně ztlumte oheň a důkladně míchejte, nejlépe rovnou vařečkou, dokud se hmota nepřestane lepit ke dnu.
Základ těsta na větrníky přendejte do mísy a buď ručně, nebo v kuchyňském robotu míchejte, aby hmota zchladla na tělesnou teplotu. Rozklepněte 2 vejce do hrnku, trochu promíchejte a zapracujte do těsta. Totéž udělejte se zbývajícími vejci. Jinak by se tvořily hrudky.
Plech vyložte pečicím papírem a na něj tužkou po rubu obkreslujte hrnek, aby se vám povedlo udělat všechny větrníčky stejně velké. Těstem naplňte cukrářský sáček a vykružte větrníky; začněte od středu. Rozehřejte troubu na 200 °C. Korpusy pečte půl hodiny, v horkovzdušné při 180°C. Troubu otevírejte co nejméně, unikala by pára, která je u odpalovaného těsta tajemstvím úspěchu. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a větrníčky pak podélně rozřízněte na poloviny.
Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte do ní kůru z pomerančů. Naplňte jí cukrářský sáček a šlehačkou ozdobte spodní části větrníčků. Přiklopte a poprašte cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj