×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Minestrone
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Minestrone

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 pokrájená cibule
1 rozdrcený stroužek česneku
2 pokrájené stonky celeru
1 najemno nakrájený pórek
1 pokrájená mrkev
400 g konzervovaných pokrájených rajčat
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 pokrájená cuketa
½ pokrájené malé hlávky zelí
1 bobkový list
100 g konzervovaných fazolí Nyní v akci
8 malých kapustiček; kapustičky
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a při mírné teplotě na něm 3 minuty smažte cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev. Přidejte rajčata, vývar, cuketu, zelí, bobkový list a pokrájené kapustičky. Přiveďte k varu a 10 minut lehce povařte. Ke konci varu přidejte fazole, sůl a pepř. Polévku dobře promíchejte a vařte dalších 8 minut – občas ji zamíchejte. Před podáváním přidejte petrželku a ještě jednou dobře promíchejte.

TIP:
Tato polévka bude mít lepší chuť, když ji uvaříte předem a jen ohřejete. Zakryjte ji a nechte v ledničce, aby se jednotlivé chutě spojily.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj