×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí
120 minut a více , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Smažení ,

Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí

Co budu potřebovat

30 g másla Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
8 snítek oregana
400 g hnědých žampionů Nyní v akci
12 vajec
125 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
máslo Nyní v akci
Na lívanečky:
½ lžičky krupicového cukru Nyní v akci
11/4 lžičky sušeného droždí
175 ml mléka Nyní v akci
40 g másla Nyní v akci
225 g hladké mouky
1 lžička soli
225 ml podmáslí
½ lžičky jedlé sody

Jak na to?

1. Nejprve se pusťte do lívanečků z pod­máslí. V míse smíchejte cukr a droždí, přilijte vlažné mléko a rozpuštěné (ne horké) máslo, lehce promíchejte a dejte na 5 minut stranou, aby se na povrchu začaly tvořit malé puchýřky. V jiné míse smíchejte mouku a sůl, poté přidejte drožďovou směs a podmáslí a umíchejte do hladkého těsta. Přetáhněte potravi­nářskou fólií a nechte hodinu odpočívat. Jedlou sodu rozmíchejte ve lžíci teplé vody a vmíchejte k těstu. Nechte dalších 30 minut odpočívat.
2. Máslo navíc rozdělte do lívanečníku a postupně v něm opékejte lívance. Udržujte je teplé, abyste si je k vejcím dobře vychutnali.
3. Asi 20 g másla a olej rozehřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte snítky oregana a 2 minuty je opékejte dokřupava – pak dejte stranou. Do pánve dejte houby a opeč­te je dozlatova. Dejte stranou. Vejce našlehejte se smetanou, solí a pepřem. Zbylé máslo (je to ještě 10 g) rozehřejte v čisté pánvi, vlijte vejce a 30 sekund je nechte bez míchání, teprve pak je dřevěnou špachtlí promíchejte a opeč­te, aby zpevnila. Podávejte ozdobené oreganem, spolu s houbami a lívanečky pokladenými plátky másla.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj