×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mexická rajčatová polévka
20 minut , Polévka , Nízká náročnost , Mexická , Vaření ,

Mexická rajčatová polévka

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
4 stroužky česneku
1 velká sušená chilli
½ lžičky mletého kmínu
400g plechovka rajčat
1½ l kuřecího vývaru
2 kuřecí prsa Nyní v akci
2 limety
sůl
pepř
červená cibule
koriandr

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci. Přidejte cibuli a česnek a nechte 5 minut změknout. Poté vmíchejte chilli, kmín, rajčata a vývar a chvíli zahřívejte. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Přiveďte k varu, přidejte proužky masa a vařte asi 10 minut, aby maso změklo. Nakonec vmíchejte limetkovou šťávu, sůl a pepř.
Podávejte s cibulí a koriandrem.
Tip - Mexičané jedí polévku s tenkými plátky avokáda. Zkusit to můžete i vy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj