×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Meruňková marmeláda
30 minut , Nízká náročnost , Česká , Zavařeniny , Vaření ,

Meruňková marmeláda

Co budu potřebovat

1,7 kg meruněk
700 g krupicového cukru Nyní v akci
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)
2 g kyseliny citronové

Jak na to?

Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku. K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny. Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný
s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět. Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.

TIP:
Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte marmeládu a ihned zavíčkujte. Pro lepší přehled sklenice s marmeládami opatřete etiketami s datem zavařování. Dva gramy kyseliny citronové můžete nahradit i třemi lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj