×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Medvídci s mandlí
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Medvídci s mandlí

Co budu potřebovat

110 g hladké mouky
20 g bramborového škrobu
špetka soli
10 g medu + 40 g javorového sirupu
30 g slunečnicového oleje
150 g mandlí Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte mouku, bramborový škrob a sůl. Přilijte med promíchaný s javorovým sirupem a slunečnicovým olejem a vypracujte těsto. Vyválejte ho mezi dvěma pruhy pečicího papíru nebo potravinářské fólie a tvořítkem vykrajujte medvídky. Dávejte je na plech s pečicím papírem. Každému medvídkovi udělejte očička a nos třeba jehlicí či párátkem. Doprostřed tělíčka položte mandli a přitlačte na ni obě packy. Ze zbytků těsta můžete vytvarovat rohlíčky, hvězdičky, sněhové koule a další tvary – můžete je některým medvídkům dát do náruče místo mandlí. Pečte asi 7 minut, pak ztlumte troubu na 150 °C a dopékejte ještě dalších 8 minut do světle zlaté barvy.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj