×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Medový zimní salát
45 minut , Střední náročnost , Česká , Saláty ,

Medový zimní salát

Co budu potřebovat

1 máslová dýně, nakrájená na klínky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
3 petržele, nakrájené na kolečka
3 lžíce olivového oleje BASIC Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
1–2 lžíce tekutého medu BASIC Nyní v akci
1 malá ciabatta, nakrájená na kousky
1 lžíce slunečnicových semínek AQ
1 malý balíček baby špenátových lístků
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Zeleninu rozložte na plech, pokapejte polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 20 minut, občas zeleninu otočte. Pak ji pokapejte medem, přisypte kousky pečiva a slunečnicová semínka a pečte ještě 5 minut. Špenátové lístky dejte do mísy a přisypte k nim pečenou zeleninu, pečivo a semínka. Prošlehejte vinný ocet, hořčici a zbývající olej a zálivku smíchejte se zeleninou. Ihned podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj