×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Medové řízky s kuskusem
30 minut , Střední náročnost ,

Medové řízky s kuskusem

Co budu potřebovat

2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky medové hořčice
3 lžíce medu
25–50 ml pomerančového džusu
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky Nyní v akci
Na kuskus
300 g kuskusu
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
450 ml horkého kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
10 cherry rajčátek (nejlépe
barevné směsi), nakrájených
na čtvrtky
hrst petrželových listů,
nasekaných + na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj