×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Medové kuřecí paličky
90 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Medové kuřecí paličky

Co budu potřebovat

1/2 hrnku balzamikového octa
1/2 hrnku medu Nyní v akci
1/4 hrnku sojové omáčky
3 stroužky česneku
1/2 hrnku tmavého cukru
12 kuřecích paliček Nyní v akci
2 lžíce sezamových semínek
hrst nasekané hladkolisté petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
2. Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
3. Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
4. Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou
Tip - Marináda je tak dobrá, že ji používám i na jiné kuřecí kousky, třeba křídla. Skvělá je taky na krkovici.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 59,90 cena před slevou: 79,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj