×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masové kuličky v houbové omáčce
90 minut , Střední náročnost ,

Masové kuličky v houbové omáčce

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
Na houbovou omáčku
80 g másla Nyní v akci
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky Nyní v akci
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj