×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Smažení ,

Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky

Co budu potřebovat

2 cibule AQ
500–600 g mletého vepřového masa AQ
100 g strouhanky
1,5 lžičky oregana AQ
1–2 vejce AQ
2 stroužky česneku
sůl
15 ředkviček
250 ml řeckého jogurtu
olej Nyní v akci
4 rajčata Nyní v akci
chleba Nyní v akci

Jak na to?

Mleté maso v Řecku není raritou. Tzatziky jakbysmet. Tzatziky se tradičně připravují z okurek, v našem receptu se ale místo nich objevily ředkvičky. Určitě vyzkoušejte.

1) Polovinu jedné cibule nakrájejte na tenké plátky, zbytek i druhou na kostičky.

2) Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou, kostičkami cibule, oreganem, vejci a polovinou česneku. Podle chuti osolte.

3) Dobře promíchejte a vytvarujte masové kuličky.

4) Zbylý rozmělněný česnek smíchejte s ředkvičkami a jogurtem a dejte do chladu.

5) Kuličky potřete olejem a opečte je na grilovací pánvi – z každé strany 4–5 minut.

6) Plátky cibule smíchejte s rajčaty, osolte a podávejte ke kuličkám, spolu s tzatziki a chlebem.

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i hovězí maso či dokonce jehněčí. Tzatziky můžete připravit zároveň klasické a každý si může u stolu vybrat svou variaci.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj