×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masové koule v omáčce s cizrnou a vejci
45 minut , Střední náročnost , Orientální , Chuťovky ,

Masové koule v omáčce s cizrnou a vejci

Co budu potřebovat

1 cibule, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
50 g čerstvé strouhanky
250 g mletého hovězího ABio
půl lžičky mleté skořice
5 vajec AQ
sůl, pepř
2 stroužky česneku, na plátky
1 menší cuketa, na kolečka
2 plechovky krájených rajčat s česnekem AQ
2 lžíce medu ABio Nyní v akci
půl lžičky taco koření Nyní v akci
20 g čerstvého koriandru
400g plechovka cizrny
křupavé bagetky k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Cibuli osmahněte doměkka na jedné lžíci olivového oleje. Nechte ji zcela zchladnout a smíchejte ji se strouhankou, masem, skořicí, jedním vejcem, půl lžičkou soli a lžičkou pepře. Ze směsi udělejte 24 masových kuliček. Kuličky 8–10 minut smažte v pánvi s vyšším okrajem na zbylém oleji – otáčejte je, aby zhnědly ze všech stran. Pak je vyndejte a do pánve naopak vsypte česnek, cuketu a po pár minutách i rajčata, med, taco koření, tři čtvrtiny koriandru, ochuťte solí a pepřem, zamíchejte, nařeďte dvěma lžícemi vody a přiveďte téměř k varu. Pak vmíchejte cizrnu a masové koule. Obrácenou stranou vařečky udělejte ve směsi čtyři důlky a postupně do nich vyklepněte zbylá vejce. Přiklopte a 4–8 minut zahřívejte. Posypejte zbylým koriandrem a podávejte s bagetou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 13,90 cena před slevou: 19,50
    sleva: −28 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj