×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masové koule s kuskusem
45 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Orientální ,

Masové koule s kuskusem

Co budu potřebovat

60 ml olivového oleje + 1 lžíce navíc na opékání Nyní v akci
1 balení masových koulí chlazených AQ
300 g kuskusu
180 ml rajčatové passaty ES
1 citron ABio Nyní v akci
1 stroužek česneku
sůl
½ červené cibule, nasekaná
250 g cherry rajčat AQ Nyní v akci
2 hrsti lístků hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a čtyři minuty na něm opékejte masové koule. Otáčejte je, aby zhnědly ze všech stran rovnoměrně. Nakonec je na deset minut přesuňte do trouby, aby se dopekly.
2. Mezitím nasypte kuskus do mísy, zalijte 300 ml vroucí vody, přiklopte a nechte pět minut stát, aby nasákl veškerou tekutinu. Passatu promíchejte se 60 ml olivového oleje, šťávou z citronu a prolisovaným česnekem. Podle chuti osolte a odložte.
3. Do kuskusu vmíchejte cibuli, rajčata, jemně nastrouhanou kůru z citronu a hladkolistou petrželku. Ochucený kuskus rozdělte na talíře, navrch dejte masové koule a přelijte rajčatovým dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj