×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masové koule
90 minut , Nízká náročnost , Východoevropská , Pro gurmány ,

Masové koule

Co budu potřebovat

500 g směsi mletého masa Nyní v akci
100 g strouhanky
100 ml mléka + 1 vejce Nyní v akci
špetka muškátového oříšku i květu
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
300 ml zakysané smetany Nyní v akci
1 lžíce hrubozrnné hořčice Nyní v akci
1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy Nyní v akci
malý svazek kopru
americké brambory a cibule k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Prvních šest ingrediencí smíchejte v míse. Směs hodně osolte a opepřete a rukama namočenýma v ledové vodě z ní vytvarujte dvacet koulí. Zhruba hodinu je chlaďte v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C, koule dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a za občasného obracení pečte dozlatova. Mezitím smíchejte smetanu s hořčicí, citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Upečené koule podávejte s pečenými bramborami, kolečky cibule a ochucenou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj