×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masopustní sladké šišky v cukru
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Smažení ,

Masopustní sladké šišky v cukru

Co budu potřebovat

125 g másla
490 g hladké mouky
190 g smetany ke šlehání
20 g droždí Nyní v akci
2 lžíce mléka Nyní v akci
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce moučkového cukru
špetka muškátového květu
40 g bílého suchého vína
1/2 lžičky soli
40 g mandlí Nyní v akci
olej

Jak na to?

Až nebudete vědět, co připravit na masopust, vyzkoušejte masopustní sladké šišky s cukrem.

1) Máslo dejte do velké mísy a metlou jej dobře našlehejte, pak přisypávejte mouku a přilévejte smetanu.

2) Přidejte droždí rozmíchané v mléce, citronovou kůru, cukr a muškátový květ a vypracujte hezky tuhé těsto, které se nebude lepit na vařečku. Nechte ho kynout.

3) Když trochu vykyne, přidejte do něj víno a sůl, dobře zapracujte a opět nechte kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

4) Nakonec do těsta vmíchejte mandle a postupně z něj odebírejte a tvarujte šišky, nechte je opět vykynout a smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Tip do kuchyně

 

Šišky ještě horké obalujte v cukru.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 4,90 cena před slevou: 6,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %
  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj