×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Co budu potřebovat

450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva Nyní v akci
80 g cukru Nyní v akci
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce + 1 bílek
voda (asi 7 lžic) Nyní v akci
2–3 hrsti plátkových mandlí Nyní v akci
Na nádivku:
200 ml mléka Nyní v akci
250 g mletých ořechů Nyní v akci
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
1–2 lžíce rumu Nyní v akci

Jak na to?

Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Tip - Rohlíčky můžete upéct také bez náplně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj