×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Marocké kuřecí špízy
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Marocké kuřecí špízy

Co budu potřebovat

200 ml panenského olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
¾ lžičky mletého zázvoru
6 kuřecích prsou, nakrájených Nyní v akci
na kostičky o hraně 5 cm
Na zálivku
tenké proužky kůry z ½ citronu Nyní v akci
60 ml citronové šťávy Nyní v akci
1 lžíce soli
60 ml olivového oleje + 3 lžíce navíc Nyní v akci
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté
petrželky
1 lžíce limetové šťávy Nyní v akci

Jak na to?

V misce smíchejte olivový olej, tymián, papriku, petrželku, koriandr, římský kmín, česnek a zázvor. Přidejte kousky kuřecího masa a promíchejte. Misku přikryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 6 hodin v chladu marinovat. Před opékáním přeneste maso do kuchyně a nechte ho aspoň 20 minut při pokojové teplotě.
Proužky kůry, citronovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a chvíli povařte, aby proužky kůry změkly. Slijte a kůru přesuňte do malé misky. Přidejte olivový olej, petrželku a limetovou šťávu. Prošlehejte.
Rozpalte gril. Maso napíchejte na kovové jehly či předem namočené špejle a grilujte dohněda; trvá to 5–8 minut. Před podáváním pokapejte zálivkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj