×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Marocké kuře s citronovým kuskusem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Orientální ,

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Co budu potřebovat

250 g kuskusu
1 citron
1 lžička olivového oleje Nyní v akci
3 kuřecí prsa AQ Nyní v akci
sůl
pepř
1 lžíce medu
1 lžička mleté skořice ES
1 lžička mletého kmínu ES
400g plechovka rajčat
150 ml slepičího vývaru
200 g zelených fazolek AQ Nyní v akci

Jak na to?

Suchý kuskus smíchejte v míse s kůrou a šťávou z poloviny citronu a zalijte ho 400 ml vroucí vody. Těsně přiklopte a nechte stát. Mezitím připravte kuře. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, kuřecí maso osolte a opepřete, obalte v medu a 5–6 minut jej opékejte dozlatova. Pak k němu vmíchejte skořici, kmín, rajčata, vývar i fazolky a kuru i šťávu z druhé poloviny citronu. Přiveďte k varu. Odklopené vařte 8–10 minut nebo dokud nejsou fazolky měkké. Kuskus načechrejte vidličkou a podávejte dohromady

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj