×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Marocké kuře s bylinkami
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Marocké kuře s bylinkami

Co budu potřebovat

4 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
2 lžíce másla Nyní v akci
1 velká cibule, nasekaná najemno
5 stroužků česneku, nasekaných
1 hrnek zelených oliv plněných mandlí Nyní v akci
2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného
2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané
2 citrony Nyní v akci
1 lžíce hladké mouky
vařená rýže k podávání Nyní v akci
Na kořenicí směs
½ lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky pálivé papriky Nyní v akci
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj