×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Marinovaný vepřový bok
15 minut , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Marinovaný vepřový bok

Co budu potřebovat

100 g hnědého cukru ABio
100 ml sherry
80 g zázvoru, nastrouhaného
3 stroužky česneku AQ, utřeného
180 ml kečupu AQ Nyní v akci
1 lžíce dijonské hořčice
80 ml sójové omáčky
750–900 g vepřového boku bez kosti, výběr plátky AQ
1 malé bílé zelí, nakrouhané
2 středně velké mrkve, nastrouhané
3 jarní cibulky, na nudličky
2 limetky
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte zázvor i česnek a vařte deset minut. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut. Přelijte do mísy a nechte zchladnout. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj