×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Marinované steaky
10 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Grilování ,

Marinované steaky

Co budu potřebovat

1 a 1/2 lžíce omáčky terijaki
2 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
2,5cm kousek zázvoru
1 lžička sezamového oleje
1 lžička olivového oleje Nyní v akci
1/2 chilli papričky
1 svazek koriandru
2x 200g hovězí chuck tender steak Nyní v akci
Na česnekový dip:
2 kelímky zakysané smetany
2–3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
svazek pažitky

Jak na to?

Nejprve udělejte česnekový dip. Smetanu vyklopte do mísy a postupně do ní zašlehávejte rozmělněný česnek, olej, sůl, pepř a nakonec pažitku. Dejte do lednice. Ve střední míse smíchejte terijaki omáčku, sójovou omáčku, česnek, zázvor, sezamový i olivový olej, chilli papričku a koriandr a do marinády na 2 hodiny naložte maso. Pak jej ogrilujte 7 minut z každé strany. V průběhu opékání potírejte zbylou marinádou. Podávejte s česnekovým dipem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj