×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Marinované kapří hranolky
35 minut , Příloha , Nízká náročnost , Vánoce ,

Marinované kapří hranolky

Co budu potřebovat

800 g kapřích filetů, vykostěných
NA MARINÁDU
hrst nasekané petrželky
strouhaná kůra z ½ citronu Nyní v akci
3 stroužky česneku, drceného
6 lžic světlé sójové omáčky
NA DOKONČENÍ
hladká mouka na obalení
olej na smažení Nyní v akci

Jak na to?

Vykostěné kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte svisle na podlouhlé proužky (1,5×5 cm). Na marinádu smíchejte všechny ingredience a porce kapra s ní potřete. Nechte aspoň hodinu, ale raději déle, marinovat v lednici.
Marinované kapří hranolky obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vysokou vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut; snažte se, aby se při smažení nedotýkaly. Zlaté hranolky nechte okapat na papírové utěrce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj