×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mangový dezert s mrkví
120 minut a více , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Párty , Vaření ,

Mangový dezert s mrkví

Co budu potřebovat

4 mrkve (nebo celkem 225 g)
1 lžíce másla
½ lžičky mleté skořice
3 lžíce agávového sirupu Nyní v akci
175 ml mléka Nyní v akci
2cm kousek zázvoru
1 mango Nyní v akci
250 ml husté tučné smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
225 g mascarpone

Jak na to?

1) Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.

2) V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.

3) Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.

4) Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny
a nechte zchladnout.

5) Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.

6) Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.

7) Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.

Tip do kuchyně

 

Kupte ideálně to nejzralejší mango, které v obchodě najdete.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj