×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mangový dort
35 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Mangový dort

Co budu potřebovat

NA KORPUS
3 vejce
80 g krupicového cukru
90 g celozrnné špaldové mouky Nyní v akci
NA KRÉM
3 žloutky
225 ml mléka, vařícího Nyní v akci
80 g krystalového cukru
8 plátků želatiny, povolené
150 ml mangového smoothie (pyré)
110 ml šlehačky ke šlehání, ušlehaná
NA ŽELÉ
100 ml mangového smoothie
4 plátky želatiny
1 lžíce krystalového cukru

Jak na to?

Předehřejte si troubu na 190 °C a vyložte dortovou formu pečicím papírem. Ušlehejte vejce s cukrem a pak opatrně vmíchejte mouku. Vlijte do formy a pečte 10–13 minut.
Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřívejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a vymíchejte dohladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus – dejte do lednice. Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangového pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte aspoň 10 hodin uležet.

Albert-Bio-Mouka-špaldová-celozrnnáABio celozrnná špaldová mouka

Špalda je prastarý nešlechtěný druh
pšenice. Má velký podíl bílkovin,
vysoký obsah minerálních látek
a výborně kyne.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj