×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mandlový losos
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská ,

Mandlový losos

Co budu potřebovat

700 g filet z lososa
sůl, pepř
50 g másla změklého + na vymazání Nyní v akci
4 lžíce mandlových lupínků Nyní v akci
4 lžíce nasekané petrželky
100 g ementálu Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190°C. Filet důkladně z obou stran osolte a opepřete. Zapékací mísu nebo pekáček, velký tak, aby se tam ryba vešla, vymažte máslem a rybu do něj položte. Poklaďte plátky másla. Mandle, petrželku a nahrubo nastrouhaný ementál promíchejte a pak směs zlehka přitlačte k rybě. Pečte dvacet minut, aby se vytvořila zlatavá krusta.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj