×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinový trifle
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Francouzská ,

Malinový trifle

Co budu potřebovat

1 kupovaný piškotový korpus
sladké sherry na zastříknutí
2 hrnky mražených malin, povolených
2 bílky
110 g krupicového cukru
Na pudinkový krém:
350 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
4 žloutky
55 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

1. Nejprve udělejte krém: V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu smetanu a rozříznutý vanilkový lusk. Sejměte z ohně a lusk vyjměte. Žloutky nalijte do větší mísy, přisypte cukr a škrob, dobře prošlehejte a pak za stálého míchání přilévejte smetanu. Vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte na mírném plameni osm až deset minut, aby směs ztuhla. Dejte stranou a nechte zchladnout.
2. Korpus zastříkněte sherry a pak z něj skleničkou o průměru 6 cm vykrájejte osm koleček. Maliny rozdělte do osmi baculatých skleněných hrnečků, zalijte pudinkovým krémem a ,zavíčkujte‘ kolečky piškotu.
3. Bílky dejte do misky a elektrickým šlehačem je ušlehejte dotuha. Pak postupně přisypte cukr a promíchejte. Bílky rozdělte na poháry a dejte na minutu dvě zapéct pod gril.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj