×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinový ‚štrúdl‘
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Malinový ‚štrúdl‘

Co budu potřebovat

2 pláty listového těsta
375 g čerstvých malin
1 vanilkový lusk
220 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
40 g másla Nyní v akci
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden plát těsta roztáhněte na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej 15–20 mi­nut dozlatova. Těsto se pečením nafoukne a nadzvedne, vyndejte jej z trouby a vnitřek zamáčkněte opatrně dovnitř. Maliny smíchejte v míse s vanil­kovou dření, cukrem, škrobem a más­lem (maliny můžete malinko rozmačkat vidličkou) a směs dejte doprostřed upečeného těsta, opatrně přiklopte druhým plátem, konce přitlačte k sobě a pečte dalších 30–35 minut. Nech­te zchladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip - Dezert podávejte s pořádnou vrstvou šlehačky. Budete v ráji!

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj