×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinový koláč s hruškami
60 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Malinový koláč s hruškami

Co budu potřebovat

2x 250 g křehkého těsta hladká mouka na podsypání Nyní v akci
100 g krupicového cukru
3 lžíce kukuřičného škrobu
1⁄4 lžičky soli
1⁄4 lžičky mleté skořice
6 dobře zralých hrušek
180 g čerstvých malin
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce másla,
1 velký žloutek
moučkový cukr k posypání

Jak na to?

1) První křehké těsto rozložte nebo rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do kruhu o průměru zhruba 30 centimetrů a tloušťce 3 milimetry.

2) Pak jím vyložte kulatou zapékací mísu o průměru 20 až 22 cm. Okraje nechte mírně přesahovat, zbytek odřízněte a formu dejte na 15 minut do ledničky.

3) Druhé těsto rozválejte do o něco menšího kruhu, nejlépe na tácu, který se vejde do lednice, a různě velkými vykrajovátky vykrojte srdíčka od středu k okraji. Dejte na půl hodiny
chladit.

4) V míse smíchejte cukr, škrob, sůl a skořici. Přidejte plátky oloupaných hrušek, maliny a šťávu z citronu, dobře promíchejte.

5) Směs přendejte do mísy vyložené těstem, ovoce nahrňte do středu a poklaďte hoblinkami másla. Přesahující těsto potřete vodou, přiklopte plátem těsta s vykrojenými srdíčky a přitiskněte okraje.

6) Žloutek našlehejte se lžící vody, směsí potřete koláč, posypte moučkovým cukrem a na půl hodiny dejte do mrazáku.

7) Pečte 35 minut při 180 °C.

Tip do kuchyně

 

Po upečení nechte koláč vychladit na lince nebo (pokud je venku zima) na balkoně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj