×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinovo-jogurtová zmrzlina
120 minut a více , Nízká náročnost , Česká , Zmrzlina , Mražení a zachlazování ,

Malinovo-jogurtová zmrzlina

Co budu potřebovat

300 g malin
110 g krupicového cukru
700 g bílého jogurtu Nyní v akci
625 ml smetany ke šlehání
160 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Maliny dejte do robotu a rozmixujte dohladka. Pak je přeceďte přes jemný cedník, pyré nalijte do hrnce, zasypte krupicovým cukrem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zcela zchladnout. Pak směs smíchejte se 140 g jogurtu a nakonec do něj vmíchejte 125 ml ušlehané smetany ke šlehání.
2. V jiné míse smíchejte moučkový cukr, zbylý jogurt a rovněž zbývající smetanu ke šlehání (neušlehanou).
3. Do kovové mísy přelijte malinovou směs a na ni směs jogurtu a smetany. Nožem ve směsi udělejte kudrlinky, aby vzniklo mramorování, a dejte minimálně na 6 hodin mrazit, nejlépe však přes noc.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj