×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinovo-citronový cheesecake
60 minut , Střední náročnost , Česká ,

Malinovo-citronový cheesecake

Co budu potřebovat

130 g kakaových máslových sušenek
(bebe), rozdrcených
60 g másla Nyní v akci
Na náplň
450 g smetanového krémového sýra Nyní v akci
110 g krupicového cukru Nyní v akci
2 vejce, pokojové teploty
2 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
kůra z 1 citronu Nyní v akci
Na malinovou ozdobu
180 g čerstvých malin
2 lžíce krupicového cukru Nyní v akci

Jak na to?

Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout. Pak si udělám sušenkový základ. Prsty nebo lžící promíchám sušenky s máslem, natlačím je na dno formy a 10 minut peču. Mezitím si připravím náplň. V robotu promíchám krémový sýr s cukrem. Přidám vejce, citronovou šťávu a kůru a míchám, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřu na upečený základ. V mixéru rozmixuji maliny, propasíruji je přes jemné sítko a promíchám s cukrem. Lžící naliji malinovou směs na různá místa koláče a párátkem nebo špejlí promíchám. Pak dám cheesecake do trouby a peču ho 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechám cheesecake vychladnout, nejdřív ve formě, potom v lednici.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj