×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinové suflé
40 minut , Střední náročnost ,

Malinové suflé

Co budu potřebovat

máslo na vymazání formiček
300 g mražených malin
2 lžíce citronové šťávy
55 g krupicového cukru + na vysypání
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce vody Nyní v akci
5 vaječných bílků
75 g krupicového cukru
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. 4 zapékací formičky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte cukrem a dejte je na plech. Maliny v rendlíku 3–4 minuty povařte a pak je rozmixujte, přeceďte přes sítko a vraťte do rendlíku. Přidejte citronovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Přidejte škrob a vodu a ještě minutu míchejte. Dejte vychladit do lednice. Bílky šlehejte do sněhu, postupně přidávejte cukr a vyšlehejte dotuha. Sníh vmíchejte k malinové směsi, rozdělte do připravených formiček a pečte 12–15 minut. Poprašte cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj