×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinová marmeláda s mátou
30 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Zavařeniny , Vaření ,

Malinová marmeláda s mátou

Co budu potřebovat

1,5 kg malin
500 g krupicového cukru Nyní v akci
gelfix 2:1
4 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
svazek čerstvé máty

Jak na to?

Zavařeniny známe převážně od našich babiček. Co takhle si ji jednou připravit doma sami? Je to velmi jednoduché.

1) Maliny nasypte do hrnce, rozvařte je bez podlití vodou a propasírujte přes jemné síto, abyste získali zhruba kilogram malinového protlaku.

2) Ten dejte do hrnce a spolu se 100 g cukru přiveďte k varu a prudce vařte 15 minut.

3) Gelfix smíchejte s trochou cukru, přidejte k malinám a za několik minut vsypte i zbylý cukr. Současně přidejte citronovou šťávu a několik minut vařte.

4) Do každé skleničky dejte pár lístků čerstvé máty, zalijte marmeládou, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Tip do kuchyně

 

Marmeládu můžete podávat s pečivem a máslem k snídani. Stejně tak ji můžete využít například při pečení lineckého cukroví.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj