×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Makrelové karbanátky
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Východoevropská ,

Makrelové karbanátky

Co budu potřebovat

300 g vařených brambor AQ, zchladlých, rozmačkaných Nyní v akci
3–4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
1 lžíce strouhaného křenu AQ
250 g uzené makrely AQ, na kousky Nyní v akci
sůl
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 vejce AQ, našlehané
85 g strouhanky
slunečnicový olej na smažení
salát z polníčku a ředkviček a citronové dílky k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Do velké mísy dejte brambory, jarní cibulku, křen a makrelu a rukama prohněťte do kompaktní hmoty. Podle potřeby dosolte a ze směsi vytvarujte osm karbanátku. Obalte je v klasickém trojobalu: mouce, vajíčku a nakonec strouhance. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm pět až šest minut z každé strany osmahněte karbanátky dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj