Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMaková bábovka s vanilkou
Albert logoAlbert logo
  • Maková bábovka s vanilkou
Maková bábovka s vanilkou

Maková bábovka s vanilkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 250 g
  • Cukr třtinový 50 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Vejce 3 ks
  • Droždí sušené 1,5 člž
  • Mléko 100 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Mandle plátky 100 g
  • Mák mletý 140 g
  • Vanilkový extrakt 2 plž
  • Cukr moučkový 85 g
  • Med 4 plž
  • Máslo 250 g
  • Cukr třtinový 50 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Vejce 3 ks
  • Droždí sušené 1,5 člž
  • Mléko 100 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Mandle plátky 100 g
  • Mák mletý 140 g
  • Vanilkový extrakt 2 plž
  • Cukr moučkový 85 g
  • Med 4 plž

Příprava

1
Máte chuť na něco sladkého? Upečte si makovou bábovku s vanilkou.
2
Mouku, droždí, cukr, mléko, vejce a sůl smíchejte v míse a 10 minut hněťte rukama – těsto bude malinko lepivé. Pak postupně zapracujte máslo a uhněťte do hladkého těsta.
3
Přendejte do čisté, máslem vymazané mísy a nechte 3 hodiny kynout (ne na teplém místě, jen při pokojové teplotě). Pak dejte přes noc do ledničky.
4
Připravte náplň:
5
Mandle na sucho opražte v pánvi.
6
Když začnou zlátnout, přidejte i mák a pár minut společně opékejte.
7
Sejměte z pánve a nechte zcela zchladnout, pak přidejte máslo, extrakt a med a rozmixujte do pasty.
8
Pokračujte s těstem:
9
Těsto vyndejte z ledničky a nechte 3 hodiny před použitím při pokojové teplotě. Formu na bábovku (s dírou uprostřed) o objemu 2,5 litru vymažte máslem.
10
Těsto prohněťte, abyste vytlačili všechny bubliny, a pak jej rozválejte do obdélníku o rozměrech asi 35x45cm, navrch rozdělte makovou směs a těsto od delší strany těsně zarolujte.
11
Roládou vyložte formu – oba konce se musí dotýkat – a nechte 40 minut kynout.
12
Pečte 35 minut při 180 °C.
13
Bábovku potřete polevou vzniklou smícháním obou na ni potřebných surovin a 2 lžic vody.
1
Máte chuť na něco sladkého? Upečte si makovou bábovku s vanilkou.
2
Mouku, droždí, cukr, mléko, vejce a sůl smíchejte v míse a 10 minut hněťte rukama – těsto bude malinko lepivé. Pak postupně zapracujte máslo a uhněťte do hladkého těsta.
3
Přendejte do čisté, máslem vymazané mísy a nechte 3 hodiny kynout (ne na teplém místě, jen při pokojové teplotě). Pak dejte přes noc do ledničky.
4
Připravte náplň:
5
Mandle na sucho opražte v pánvi.
6
Když začnou zlátnout, přidejte i mák a pár minut společně opékejte.
7
Sejměte z pánve a nechte zcela zchladnout, pak přidejte máslo, extrakt a med a rozmixujte do pasty.
8
Pokračujte s těstem:
9
Těsto vyndejte z ledničky a nechte 3 hodiny před použitím při pokojové teplotě. Formu na bábovku (s dírou uprostřed) o objemu 2,5 litru vymažte máslem.
10
Těsto prohněťte, abyste vytlačili všechny bubliny, a pak jej rozválejte do obdélníku o rozměrech asi 35x45cm, navrch rozdělte makovou směs a těsto od delší strany těsně zarolujte.
11
Roládou vyložte formu – oba konce se musí dotýkat – a nechte 40 minut kynout.
12
Pečte 35 minut při 180 °C.
13
Bábovku potřete polevou vzniklou smícháním obou na ni potřebných surovin a 2 lžic vody.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.