×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vegetariánské maki sushi
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Asijská , Chuťovky , Něco lehkého , Vaření ,

Vegetariánské maki sushi

Co budu potřebovat

1 mrkev
2 řapíky celeru
1 žlutá paprika Nyní v akci
1 jarní cibulka
4 pláty řasy nori
Suši rýže:
400 g suši rýže Nyní v akci
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru Nyní v akci
½ lžičky soli

Jak na to?

Maki sushi je jedním z nejoblíbenějších druhů. Zde je recept na jeho vegetariánskou verzi:

Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.

2) Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.

3) Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.

4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.

5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.

6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

A pokračujte dále:
7) Oloupanou mrkev a celer, dále papriku a cibulku nakrájejte na tenké dlouhé nudličky.

8) Na jeden plát řasy nori položený na bambusové podložce rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.

9) Na protilehlý okraj vložte ¼ veškeré zeleniny.

10) Pomocí podložky sushi zarolujte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi.

11) Každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.

Tip do kuchyně

 

Do sushi můžete zabalit i klasickou salátovou okurku. A nezapomeňte na wasabi.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj